Korrektív tréning

A korrektív sportrehabilitációs tréning több, mint edzés. Nem csak sportolóknak!

A korrekciós tréninggel azok a fájdalmat előidéző zavarok szüntethetők meg a testben, amelyek az évek során alakultak ki a helytelen testtartás, a folyamatos egyirányú vagy túlzott mozgás következtében. A korábbi sérülések után fent maradt fájdalom (sokszor nem a sérült testrészben) megszüntetése is a korrektív tréning feladatai közé tartozik, csakúgy, mint a sérülések megelőzése és a teljesítmény növelés.

Hogy épül fel egy korrekciós tréning?

Az első alkalommal egy állapotfelmérés keretei közt összeszedjük a múltban történt esetleges sérüléseket, műtéteket, konkrét problémákat, illetve azt is, hogy milyen céljaid vannak, miben szeretnél fejlődni. Megnézzük különböző mozgások, tesztek segítségével honnan eredhet a probléma. Megnézem milyen izmok vannak túlfeszülve és mely izmok gyengébbek. A korrekciós tréning során személyre szabott programmal javítjuk ki ezeket a kompenzációkat, így vissza tudjuk állítani a megfelelő funkciót az izmokban és a mozgás tartományt az ízületekben. Az első alkalom végén átbeszéljük a látottakat , majd a következő alkalomra elkészítem a saját edzéstervedet.

A gyakorlatok során a különböző testhelyzetek és eszközök alkalmazásával, fejlesztjük mobilitást, a stabilitást, az egyensúlyt és az izomerőt. Valamint az aktív, önálló kötőszöveti mobilizálás (SMR henger), lazítás is szerepet kap.

A tréning összetett, sok apró mozdulatsor alakítja ki az egészet és válik a mozdulat lazává és rugalmassá. Sok koncentrációt , befelé figyelést igényel, de annál izgalmasabb hiszen megismered a saját tested reakciót, működését.

A visszajelzések alapján sok vendégem a mindennapokban jobban tud önmagára és másokra is figyelni, amire manapság a legnagyobb szükségünk van. 🙂

SMR henger

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ