Mit jelent számomra a masszázs és a korrekció együttes hatása?

Az érintés összeköti az embereket. Nehéz pillanatainkban, amikor valami fáj, legyen ez testi vagy lelki fájdalom, az érintés vigasztalást nyújthat.

Fontosnak tartom, hogy megfelelő bizalom alakuljon ki a vendégem és köztem, hisz anélkül nem alakulhat ki egyfajta „csapatmunka”, ami szükséges ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés.

Igyekszem értő figyelemmel lenni feléjük. Ez a legfontosabb. Néha sok kis apróság, legyen itt arról szó, hogyan veszi fel a cipőjét valaki, milyen pozícióban alszik, mind jelentős fontossággal bír. Ezeket az első alkalommal átbeszéljük, és megnézzük, esetleg demonstráljuk a problémát, hogyan lehetne azon változtatni, fájdalommentesebbé tenni.

Mit adhat számunkra a masszázs?
A testünknek és lelkünknek is felüdülést adhat egy vagy másfél órás masszázs kezelés. Ugyanis a különböző mozgásszervi megbetegedések esetében, mint pl.: porckorongsérv, lumbágó..stb. olyan terhelésből adódhatnak, amiket a helytelen testtartás vagy a nem megfelelő életmódunk okozhat. Ilyen esetben egyes izmok gyengévé, mások feszessé válhatnak. A megfeszült izmok pedig fájdalmat produkálnak egy idő után.
A masszázs ebben az esetben nyújthat segítséget, hiszen a megfeszült izmok ellazulhatnak, az anyagcsere javul, örömhormonok szabadulnak fel a testben, sőt, még az idegrendszerünket is nyugtatja, illetve a méregtelenítésben is szerepe van.
A kezeléseket kombinálni szoktam mozgásterápiával.
Hogy ez mit takar?
Több féle csomag közül lehet válogatni. Pl.: 1,5 órás kezelés alatt fél órát mobilizálunk, erősítünk, nyújtunk, majd a következő órában pedig a masszázs kezelés történik azokon a terüleken, ahol a legnagyobb szükség van rá.
Ez miért jó?

Tapasztalataim szerint a masszázs és a korrektív tréning mint passzív (masszázs) és aktív (korrektív) mozgás együttesen, egymás hatásait támogatva fejtik ki a legjobb eredményt.

A korrektív tréningen SMR hengerrel fellazítjuk a izomszöveteket, majd aktívan nyújtjuk őket, vegül pedig erősítjük azokat az izmokat, amik gyengébbek, hogy egyensúlyi állapotot tudjunk kialakítani.

Sokaknak már bevált módszer!

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ